اخبار زیر پوست شهر مهرآفرین
در جریان تازه های مهرآفرین باشید
خرید و فروش نوزادان، تجارتی پرسود
خرید و فروش نوزادان، تجارتی پرسود
|
0 دیدگاه
|
شنبه ۰۱,اسفند,۱۳۹۴
|
1242 نفر
در اواسط پاییز 94 رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از خرید و فروش نوزادان در اطراف برخی بیمارستانهای جنوب تهران به قیمت 100 تا 200 هزار تومان خبر داد؛ نوزادانی که بدون دخالت در سرنوشت خود اسیر دستان پدران و مادران معتاد و بی صلاحیتی شده اند که برای اندکی پول بر سر آنها معامله می کنند تا لحظاتی را در نشئگی به سر برند.
خرید و فروش نوزادان، تجارتی پرسود
گروه اجتماعی- تهران، شهری است زیبا و با جاذبه های فراوان بصری که بیشتر مسافران را به ماندن در این شهر ترغیب می کند البته این یک روی سکه است و زیر پوست این شهر تجارتی جریان دارد که در قرن بیست و یک بسیار دردآور است.
به گزارش افکارخبر، در اواسط پاییز 94 رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از خرید و فروش نوزادان در اطراف برخی بیمارستانهای جنوب تهران به قیمت 100 تا 200 هزار تومان خبر داد؛ نوزادانی که بدون دخالت در سرنوشت خود اسیر دستان پدران و مادران معتاد و بی صلاحیتی شده اند که برای اندکی پول بر سر آنها معامله می کنند تا لحظاتی را در نشئگی به سر برند.
در سال های گذشته گرفتن سرپرستی نوزادی بدون سرپرست از سوی سازمان بهزیستی تنها راه بچه دار شدن زوج های نابارور بود اما اکنون خرید و فروش نوزادان نه برای سرپرستی این گونه والدین بلکه برای تربیت به عنوان متکدیان آینده در چهارراه ها و خیابان های این شهر رونق فراوانی یافته است.
به گفته فاطمه دانشور نوزادانی که توسط مادران معتاد و کارتن خواب متولد میشوند به وسیله باندهای مختلف مانند متکدیان و ... خریداری شده و به دلیل ابتلای این نوزادان به بیماری هایی مانند HIV بیشتر این بچه ها تنها مهمان چند روز یا چند ماه در این دنیا هستند و به سبب عدم نگهداری صحیح جان خود را از دست می دهند.
شندین این داستان آزار دهنده است چه برسد به این که مادری به خاطر اعتیاد و فقر شدید فرزند و جگر گوشه خود را در ازای مبلغی ناچیز می فروشد و خود می داند چه آینده تاریک و مبهمی در انتظارش است و متاسفانه در این میان نهادهای حمایتی مانند بهزیستی چشمان خود را بر گسترش این پدیده بسته اند و حاضر نیستند کاری برای ممانعت از این تجارت مشمئز کننده انجام دهند.
جنوب تهران و برخی محلات آن مانند هرندی، کوچه پس کوچه های شوش و مولوی و سید اسماعیل و ... آبستن بسیاری از این گونه تجارت هاست و با گشتی در این محلات می توان دخترکانی را دید که به جای عروسک بازی در سنین 8-9 سالگی به عقد مردانی مسن و میانسال درآمده اند و اکنون مسوولیت زندگی را بر دوش می کشند؛ دخترکانی که بدون هیچ گونه آگاهی از زندگی متاهلی باردار شده اند و اگر شانس بیاورندجان سالک از زایمان های سخت بدر می برند.
در این محلات زندگی برای دختران و پسران بسیار سخت می گذرد زیرا بسیاری از آنها فاقد هویت هستند و توسط باندهای خلافکار خریداری شده اند و یا ساقی مواد مخدر و مشروبات الکلی هستند و یا تکدی گری می کنند.
این دختران که کودکان کار هستند هیچ گونه آینده روشنی ندارند و همان طور که چندی پیش در گزارشی منتشر شد بیشتر آنها از سوی مردان خیابانی و معتاد مورد تجاوز قرار می گیرند و به انواع و اقسام بیماری ها مبتلا می شوند.
دخترکانی که به جای حضور در مدرسه و تفریح و شادی مجبورند برای گذران زندگی به هر خفتی تن دهند و هنگام زایمان به بیمارستان هایی مراجعه کنند که واسطه ها و دلالان خرید و فروش انسان در اطراف آن همانند کفتارهای گرسنه، حضور آنها را بو می کشند و به محض بدنیا آمدن نوزادان، معاملات آغاز می شود و مادران جوان که هیچ سرپناهی ندارند و خود درگیر اعتیاد هستند حاضرند در ازای مبلغی ناچیزی همانند آنچه دانشور به آن اشاره کرده یعنی 100 تا 200 هزار تومان که در این روزگار اصلا رقمی به حساب نمی آید فرزند خود را بفروشند.
چنین کودکانی بیشتر برای تکدی گری خریداری می شوند به طئری بارها در معابر و خیابان ها زنان و مردان یرا مشاهده کرده ایم که به تکدی گری مشغول بوده و طفلی را در آغوش دارند که اصلا حالت عادی نداشته و در وضعیتی بین خواب و بیداری به سر می برد؛ بنابراین به حتم می توان گفت به جز مخدر هیچ دارویی نمی تواند کودکان را به این روز بیاندازد.
متاسفانه این کودکان در طول زندگ یخود ممکن است چند بار خرید و فروش وشند و با توجه به طرز نامناسب زندگی در کنار افراد غریبه و بی مسوولیت و بعضا خلافکار، نمی توان آینده روشنی را برای آنها انتظار داشت.
متاسفانه والدینی که نوزادان خود را می فروشند، دقیقا بدبختی را برای آنها خریداری م یکنند زیرا این کودکان در طول عمر خود بارها مورد سوء استفاده، آزار و اذیت قرار گرفته و تبدیل به مجرمی می شوند که در آینده انتظار انجام هرکاری از آنها غیر ممکن نیست.
حکایت خرید و فروش نوزادان را می توان شیوه جدید از برده داری و فروش انسان به شمار آورد بنابراین وظیفه دولت، نهادهای مسوول و نیروی انتظامی است که با حضور و کنترل نامحسوس اطراف بیمارستان های جنوب شهر که مستعد حضور مادران معتاد و ... است، دلالان و واسطه ها را شناسایی کرده و مانع از این عمل غیر انسانی شوند.
با توجه به اینکه امکان فروش این نوزادان به خانواده های بدون فرزند و در نوبت انتظار فرزند خواندگی وجود دارد و با توجه به اینکه فرایند اجرایی فرزند خواندگی مستلزم هماهنگی های بین بخش سازمان بهزیستی، اداره سرپرستی قوه قضاییه، نیروی انتظامی، مراکز درمان ناباروری و سازمان پزشکی قانونی و ... است که همه اینها به اضافه فهرست طولانی انتظار برای دریافت کودک، فرآیند فرزندپذیری را برای متقاضیان فرزندخواندگی به طور طبیعی طولانی و زمانبر می سازد.
این در حالی است که بر اساس آمار عملکرد سازمان بهزیستی تقریبا سالانه بین 800 تا یک هزار کودک به فرزندی سپرده می شوند. این در حالی است که تعداد متقاضیان فرزندخواندگی چند برابر کودکانی است که به فرزندی سپرده می شوند. این امر حاکی از آن است که تقاضا برای دریافت کودک به مراتب بیش از تعداد کودکان قابل واگذاری به خانواده هاست.
به طوری که به گفته فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی به ازای هر یک بچه ای که قابل واگذاری است، 7 خانواده در لیست انتظار قرار دارند.
وی می گوید: «ما به راحتی نمی توانیم این کودکان را واگذار کنیم. در این مسیر باید تاییداتی صورت گیرد؛ بنابراین ما مسوول هستیم تا سختگیری هایی را داشته باشیم اما یکی از دلایل زیاد شدن عرضه کودکان و نوزادان، اعتیاد و دیگری مسائل اقتصادی و اجتماعی است که زنان معتاد بیشتر درگیر آن می شوند چرا که توان فکر کردن ندارند.»
حال با توجه به امکان فروش این نوزادان به چنین خانواده هایی، بهزیستی با همکاری سازمان ثبت احوال می تواند مانع از اخذ شناسنامه برای این کودکان شود زیرا لیست این خانواده وجود دارد و به راحتی می توان وضعیت پذیرش فرزند از راه های غیر قانونی توسط آنها را کنترل کرد.
منبع خبر:افکار نیوز
دیدگاه ها
بیشتر بخوانید