اخبار زیر پوست شهر مهرآفرین
در جریان تازه های مهرآفرین باشید
سقفی برای ما
سقفی برای ما
|
0 دیدگاه
|
دوشنبه ۱۳,اردیبهشت,۱۳۹۵
|
1345 نفر
آدرسشان نزدیکی چهاردانگه است؛ محله مرتضیگرد. از خیابانهای خاکی و تودرتویش که میگذریم، ماشین جلوی یک ساختمان آجری میایستد. صحبتها را کردهاند و قرارها را گذاشتهاند که اسمی و عکسی از خانواده نباشد. پسرک جلوی در ایستاده و با چشمهای نیمهباز لبخندش را تحویلمان میدهد. شلوارش را تا زیر سینهاش بالا کشیده و اختیار دستهایش را هم ندارد. با هیجان جلو میآید و با مردها دست میدهد. نگاه بیحالتش به هوا دوخته شده و نرمنرم میخندد. این یکی از فرزندان معلول خانوادهای است که از ٩ فرزندی که دارند، پنجتایشان معلولاند. خانوادهای در مرتضیگرد که پدرشان خیاطی است که مدتهاست چرخی برای خیاطی ندارد و تنها خواستهشان داشتن یک سقف است. سقفی برای خودشان تا هر سال مجبور نباشند تن علیل و رنجور فرزندانشان را به دندان بکشند و از خانهای به خانه دیگر بروند... .
دختر بزرگشان محبوبه، درحالیکه روسریاش را روی چشمانش کشیده تا مبادا دوربینهای کنجکاو عکاسها چهرهاش را بشناسند، با صدایی لرزان به وزیر کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی میگوید: «ما هیچوقت تفریح نداشتیم. هیچوقت شرایطی نبوده که ما تن علیلمان را بگذاریم توی یک ماشین و به یک پارک برویم. اما مهم نیست... مهم سقف است برای داشتن... سقفی که یک بار حس خوش خانهداربودن را در آن احساس کنیم...».
مطابق آمار اعلامشده از سوی وزیر کار، رفاه و تعاون در کل کشور، ١١هزارو ٥٠٠ خانواده دارای دو معلول و بیشتر شناسایی شده و برنامهریزی لازم برای خانهدارشدن آنها انجام شده است. ٣٢ درصد از این تعداد و معادل سههزارو ٧٠٠ خانواده، روستایی هستند و ٦٨ درصد دیگر که هفتهزارو ٨٠٠ خانواده هستند، در شهرها زندگی میکنند.
حالا هم سازمان بهزیستی و وزارت کار و امور اجتماعی قرار است بالاخره از مسکن مهر استفاده درست کنند. درحالیکه ساختمانهای مسکن مهر نه شرایطی داشتند که خانوادهها بتوانند از آنها استفاده کنند و نه از پس هزینههایی که قرار بود نصف این باشد برآیند، حداقل شاید خانوادههایی که درد داشتن فرزندان معلول را به جان خریدهاند و در خانهشان از آنها حمایت میکنند، بتوانند سقفی بالای سرشان داشته باشند.
به گفته مسئولان سازمان بهزیستی در این راستا برنامهریزیهای لازم در قالب سبد حمایتی از این خانوادهها صورت گرفته که در سفر امروز به خراسانرضوی ٧٢ واحد مسکونی ویژه این خانوادهها به آنان تحویل شد.
قاسم عبداللهزاده، قائممقام توانمندسازی و مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی در رابطه با تأمین مسکن معلولان و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی میگوید: رویکرد جدید ریاست سازمان بهزیستی در برنامههای اجتماعی سازمان، رویکرد توانبخشی، پیشگیری و توانمندسازی است. وی افزود: یکی از مؤلفههای مهم در بحث توانمندسازی، تأمین مسکن خانوادههاست و تهران کلانشهری است که معضل مسکن در بین همه خانوادههای آن مشهود است. قائممقام توانمندسازی و مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: براساس مکاتبه ریاست سازمان بهزیستی با معاون وزیر و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید هشتگرد و پرند، قول مساعد داده شد که خانوادهها اعم از خانوادههای تحت پوشش سازمان بهزیستی و همه افراد اعم از معلولان، زنان سرپرست خانوار و فرزندان ترخیصی که مشکل مسکن دارند، در طرح مسکن مهر دو شهر جدید پرند و هشتگرد ثبتنام کنند. عبداللهزاده در ادامه تصریح کرد: سازمان بهزیستی افرادی را که واجد شرایط ثبتنام هستند، اعلام فراخوان میکند تا آنها با مراجعه به شرکت عمران در مسکن مهر دو شهر هشتگرد و پرند ثبتنام کنند. وی افزود: شرکتهای مادر تخصصی عمران به ما قول مساعد دادند تا به تعداد تمامی افراد در نوبت ثبتنام و واجد شرایط، مسکن تأمین کنند. قائممقام توانمندسازی و مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی به خانوادههای نیازمندی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و احیانا دارای یک فرزند معلول هستند، هشت میلیون تومان کمک بلاعوض میدهد و این واحدها بین ٢٥ تا ٣٠ میلیون تومان تسهیلات بانکی خواهند داشت. عبداللهزاده در ادامه تصریح کرد: البته این بستگی به متراژ واحدهای مسکونی دارد که بین ١٥ تا ٣٠ میلیون تومان هم سهم آورده خواهد داشت که خود خانوادههای متقاضی مسکن باید تقبل کنند. براساس تفاهمی که با بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و خیرین مسکنساز داشتیم، برای خانوادههای دارای دو معلول حدود ٣٠ میلیون تومان کمک بلاعوض درنظر گرفته شده است که خانوادهها میتوانند در این طرح ثبتنام کنند. براساس تأیید شرکتهای مادر تخصصی عمران و اعلام اسامی توسط آنها، مقدمات کار فراهم میشود. وی افزود: تمامی کسانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی و دارای پرونده هستند و تابهحال از تسهیلات و امکانات و زمینهای دولتی استفاده نکردهاند، میتوانند مستقیما به شرکتهای مادر تخصصی عمران شهرهای هشتگرد و پرند مراجعه و در طرح مسکن مهر سازمان ثبتنام کنند. به این ترتیب ما میتوانیم با همکاری شرکتهای مادر تخصصی عمران، امسال تمامی افراد واجد شرایط را در واحدهای خالی جانمایی کنیم. عبداللهزاده در رابطه با ظرفیت ثبتنام مسکن مهر تصریح کرد: تعداد خاصی تاکنون اعلام نشده است و پیشبینی ما این است که شاید این تعداد بالای چهار یا پنج هزار واحد خالی باشد.
وی افزود: براساس اطلاعاتی که از مجموعه استان تهران در دست داریم، حدود دو هزار نفر در نوبت ثبتنام و تأمین مسکن هستند که طبق توافق ما، باید مشکل مسکن جامعه هدف سازمان بهزیستی که در رأس آن معلولان قرار دارند، حل شود. قائممقام توانمندسازی و مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی گفت: پیشبینی ما این است همه کسانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی استان تهران و البرز هستند، در مسکن مهر دو شهر هشتگرد و پرند ساکن شوند. عبداللهزاده در ادامه تصریح کرد: ستاد مسکن سازمان بهزیستی قطعا واحدهایی را که شرکتهای مادر تخصصی عمران اعلام کرده است، بازبینی میکند. همه خانوادهها و افرادی که واجد شرایط دریافت واحدهای مسکونی مهر هستند و دارای معلولیت شدید نیز نیستند و قطعا تعدادی از آنها ممکن است نابینا، ناشنوا، زن سرپرست خانوار یا فرزند ترخیصی باشند، میتوانند در این طرح ثبتنام کنند. سعی میکنیم تمامی افرادی را که دارای معلولیت شدید هستند در واحدها و طبقات پایینتر جانمایی کنیم و اگر گروه فنی و مهندسی ما نظر دهند که بلوک یا واحدهایی نیازمند مناسبسازی هستند، قطعا مکاتبه میکنیم و اقدامات لازم را جهت بهبود وضعیت این واحدها انجام میدهیم. شرکتهای مادر تخصصی عمران نهایت همکاری را با سازمان بهزیستی دارند تا این واحدها متناسب با شرایط جامعه هدف که معلولان هستند مناسبسازی شوند و درنهایت در اختیار آنها قرار گیرند. پیش از این نیز رئیس سازمان بهزیستی کشور از خانهدارشدن ١١ هزار خانواده دارای فرزندان معلول خبر داده بود. انوشیروان محسنیبندپی گفت: به منظور اجرائیشدن این تفاهمنامه، جلسات متعددی با بنیاد مسکن، جامعه خیرین و بنیاد مستضعفان برگزار شده و در هر جلسه، مشکلات و معضلات بررسی و برای رفع آنها صحبت شده است.
وی با اشاره به اینکه ۷۲۵ خانواده معلول برای تأمین محل زندگی، نیاز به زمین دارند، گفت: براساس این تفاهمنامه، ایجاد ۱۱هزارو ۳۰۰ واحد برای خانوادههای دارای دو فرزند معلول در دستور کار قرار دارد که از این تعداد هشتهزارو ۷۰۰ واحد در شهرها و سههزارو ۴۰۰ واحد نیز در روستاها احداث میشود و همچنین پس از تأمین زمین، این واحدها از سوی طرفین تفاهمنامه تأمین خواهد شد. رئیس سازمان بهزیستی گفت: برای واگذاری مسکن به این خانوادهها علاوه بر وامهای بلاعوض، وامهایی نیز از سوی بنیاد مسکن در اختیارشان قرار داده میشود که ارائه سههزار و ۴۰۰ وام از سوی بانک شهر براساس مصوبه مقرر شده که در این خصوص قرار است جلسهای نیز با وزیر رفاه برگزار شود. بندپی با اشاره به اینکه هشت هزار نفر از خانوادههای دارای دو معلول در سامانه بهزیستی ثبتنام کردهاند، گفت: در ابتدا تعداد آنها هشت هزار نفر بود که البته این تعداد در حال حاضر به ۱۱هزارو ۳۰۰ نفر رسیده است و ثبتنامها نیز همچنان ادامه دارد. وی گفت: ۵۰۰ واحد مسکونی در دهه فجر واگذار میشود که هماکنون از این تعداد ۳۸۰ واحد آماده است و در صورت تأمین اعتبارات، تعداد آنها به ۵۰۰ واحد خواهد رسید.
حالا قرار است تکلیف مسکن مهر هم تا مهرماه مشخص شود و خانوادههایی شبیه خانواده محبوبه هم بتوانند صاحبخانه شوند. محبوبه منتظر است تا خانهشان تکمیل شود. منتظر است خانه را باب میل برادرهایش بچینند و یک بار بتوانند طعم خوش داشتن سقفی از آن خودشان را حس کنند. سقفی برای محبوبه و برادرهایش و پدر و مادری که ٣٠ سال است پاهای او شدهاند. محبوبه امیدوار است و آرام میگوید: خانه را به میل خودم میچینم. همانطور که همیشه آرزویم بود... .
دیدگاه ها
بیشتر بخوانید